uggs schoonmaken
Blog

Het schoonmaken van je nieuwe uggs

Uggs zelf schoonmaken

Wanneer je een duur paar uggs hebt aangeschaft wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Hoewel je hier natuurlijk erg zuinig op bent zal het dragen altijd leiden tot vlekjes, vuil en geurtjes. Maar hoe hou je ze zo lang mogelijk als nieuw?

Wanneer je het professioneel wilt aanpakken kun je natuurlijk overwegen een speciale schoonmaakset aan te schaffen. Maar ook zonder relatief duur schoonmaakset kun je je uggs als nieuw houden. Het enige wat je nodig hebt zijn enkele producten die in vrijwel ieder huishouden aanwezig zijn.

De buitenkant schoonmaken

De buitenkant van de meeste uggs zijn gemaakt van suède. Maak als eerste de buitenkant vochtig met koud water. Dompel je uggs niet helemaal onder water. Neem vervolgens een cleaner die geschikt is voor suède en verdun deze cleaner met koud water.

Neem nu een zachte spons en reinig met de verdunde cleaner. Als je dit gedaan hebt spoel je de zachte spons uit en maak je deze nog een keer schoon met de zachte spons enkel gedrenkt in koud water. Vul deze vervolgens met handdoekjes, papier of kranten om de vorm  te behouden tijdens het drogen.

Let op: droog je uggs gewoon op kamertemperatuur en niet in de buurt van een verwarming of direct zonlicht. Dit kan ervoor zorgen dat de stof vervormt. Wanneer deze zijn opgedroogd borstel je ze met een suède borstel of pluisvrije handdoek om de zachtheid van het suède te herstellen.

De binnenkant schoonmaken

De binnenkant van de meeste uggs zijn gemaakt van schapenvacht. Hierdoor zijn ze erg warm en kunnen ze na verloop van tijd onfris ruiken. Wanneer dit het geval is kan het helpen om er zuiveringszout in te strooien. Om deze  extra lekker te laten ruiken kunt je eventueel nog enkele druppels etherische olie aan het zuiveringszout toevoegen. Dit zorgt voor een zoete geur.

Nadat je dit gedaan hebt laat je de uggs een nachtje staan. De volgende dag schud je het zuiveringszout eruit en ze zullen vervolgens weer als nieuw ruiken.

* Let op; het toepassen van de tips op deze website is geheel op eigen risico. Wij zijn op geen enkel moment aansprakelijk voor schade ontstaan bij het schoonmaken van de uggs.

Gerelateerde berichten