schoenen
Blog

Hoe koop je precies de juiste schoenen die passen?

Het kopen van precies de juiste schoenen is vaak nog een hele opgave. Hoe doe je dat nu? Precies de goede schoenen kopen? Dat leg ik je graag uit aan de hand van deze blog. Er komt namelijk meer bij kijken dan je in eerste instantie verwacht. Het zit hem vooral in het vinden van de juiste schoenen in de juiste maat. De juiste schoenen stem je vaak af op de gelegenheid waarvoor je deze gaat dragen en de juiste maat, tjah dat denken veel mensen wel te weten, maar niets is minder waar. De juiste maat schoenen vinden heeft namelijk niet alleen maar te maken met de lengtemaat van je voet. Wist je dat schoenen ook gemaakt worden met een specifieke breedtemaat? Nog nooit van een breedtemaat gehoord? Dan wordt deze blog een echte eye opener voor jou.

Schoenen met een breedtemaat

Schoenen met een breedtemaat zijn niet nieuw. Sterker nog, vroeger hadden de meeste schoenen een breedtemaat. Helaas is dit niet meer het geval. Schoenen maken met een breedtemaat kost namelijk heel erg veel geld. Waarom? Dat komt door de vele maatbogen die hierbij horen. Ga maar na. Je hebt lengtematen van 36 t/m 43 en dan voor elke maat ook nog eens breedtematen. Dat betekent dus dat je in plaats van 7 maten, ineens 35 maten moet maken. Dat kost een stuk meer geld dan wanneer je slechts 7 maten hoeft te maken. Precies om die reden zijn schoenenmakers gestopt met het maken van schoenen met breedtematen.

Hoe bepaal je de breedtemaat van je schoen?

De breedtemaat van je schoen bepaal je door middel van een centimeter. Zet je voet plat op de grond. Logischerwijs zonder sok of schoen aan. Pak vervolgens een centimeter en leg deze over de bal van je voet. Lees vervolgens het aantal centimeters af. Hou er hierbij rekening mee dat een gemiddelde voet 22 cm breed is. Is wat je afleest veel hoger dan 22 cm? Dan heb je een brede voet. Is dat getal veel kleiner/ Dan heb je een smalle voet.

Welke merken verkopen breedtematen?

Niet alle merken verkopen meer breedtematen. Sterker nog, slechts een handjevol merken verkopen nog breedtematen. De merken die breedtematen verkopen zijn wel bijna allemaal Nederlandse merken die nog echt staan voor hun schoenenmerk. Hierbij kun je denken aan Xsensible, Durea en Dr. Martens.

Succes!

Ik wens je heel veel succes bij het uitzoeken van de juiste schoenen in de juiste maat en hoop dat je met behulp van deze blog beter weet waar je op moet letten bij het uitzoeken van een paar schoenen.

Gerelateerde berichten