Blog

Orthopedische schoenen op maat voor gevoelige voeten

Voor veel mensen is lopen een alledaagse activiteit. Of je nu loopt op je werk, naar de supermarkt, door de stad of geniet van een heerlijke wandeling in de natuur; je wilt geen pijn of irritatie aan je voeten. Mensen met gevoelige voeten ervaren dagelijks of wekelijks pijn aan hun voeten door het lopen. De pijn en irritatie aan de voeten kan mensen met gevoelige voeten beperken in het uitvoeren van alledaagse activiteiten. Daarnaast kunnen mensen ook niet de wandeltochten maken die zij graag zouden willen of is het lastiger voor hen om te genieten van een dag slenteren door de stad.

Gelukkig zijn er in het huidige tijdperk verschillende oplossingen voor de problemen die gepaard gaan met gevoelige voeten. Zo kun je tegenwoordig eenvoudig orthopedische schoenen op maat krijgen. Orthopedische schoenen, afgekort ook wel OSA, zijn schoenen die voor ieder op maat gemaakt worden. Met dergelijke schoenen zul je weer gaan genieten van het lopen!

Orthopedische schoenen op maat voor iedereen

Orthopedische schoenen op maat kunnen door Heuvel Schoentechniek gemaakt worden voor iedereen. Maar wat zijn orthopedische schoenen eigenlijk? Het woord ‘orthopedisch’ is een medische waarvan de betekenis verband houdt met het verminderen van pijn en het ondersteunen bij beweging. Orthopedische schoenen zijn daarom ook schoenen die speciaal zijn ontworpen om pijn aan gevoelige voeten te verminderen en om daarnaast het lopen te ondersteunen.

Enkele jaren geleden was de markt voor orthopedische schoenen nieuw en lag de nadruk van de industrie uitsluitend op het creëren van een product met kwaliteit waardoor het lopen gemakkelijker ging of weer mogelijk werd. Tegenwoordig richt de markt zich naast kwaliteit ook op de uitstraling van de schoen. Een orthopedische schoen is een schoen die op maat wordt gemaakt en waarbij je tegenwoordig, net als in elke andere schoenenzaak, kunt kiezen uit verschillende ontwerpen.

Wanneer moet ik orthopedische schoenen?

Orthopedische schoenen op maat worden vaak gemaakt voor mensen die geen schoenen meer kunnen dragen uit een commerciële schoenenzaak. Dit komt omdat deze mensen bijvoorbeeld pijn ervaren aan de voeten tijdens het lopen, gevoelige voeten hebben of last hebben van bepaalde gewrichten zoals de kniegewrichten.

Per definitie zijn orthopedische schoenen nodig wanneer er sprake is van een stoornis aan één of beide voeten. Deze stoornis kan ontstaan zijn doordat je bijvoorbeeld bent geboren met een erfelijke afwijking van de voet. Ook bij het verlies van functie in de voet of afwijkende anatomische eigenschappen van de voet kan het lastig zijn om alledaagse schoenen uit commerciële winkels te dragen. Ook in deze situaties zullen orthopedische schoenen een erg fijne oplossing bieden.

Dus merk jij dat schoenen uit commerciële winkels niet meer lekker zitten of slecht passen? En loop je veel in het dagelijks leven of wil je juist weer helemaal gaan genieten van het lopen? Kom dan eens langs bij Heuvel Schoentechniek en kijk wat er voor jouw situatie mogelijk is op het gebied van orthopedische schoenen om zo de klachten te verminderen en om het lopen te verbeteren!

Gerelateerde berichten